Plannen met Sanne

 

Als je nog nooit met een interieurstylist gewerkt hebt, dan heb je waarschijnlijk nog veel vragen. Bekijk onderstaand of je vraag er tussen staat. Neem anders gerust contact met mij op.

Nee, zeker niet. Een interieurstylist is er om u te helpen een thuis te creëren en heeft er niets aan om de eigen smaak door te drukken. De interieurstylist hoeft er niet te wonen, maar is wel erg blij met een tevreden klant.

Schakelt u een interieurstylist in, dan gaat deze altijd met u om tafel om al uw wensen boven tafel te krijgen, hiervoor hebben zij gesprekstechnieken. 

Die kans is klein. U laat weten wat u allemaal mooi vindt, de interieurstylist kijkt vooral naar praktische aspecten en samenhang. Het traject gaan we samen aan met daarin veel feedbackmomenten. Doordat er overleg is, en er niets in werking wordt gezet zolang u geen akkoord geeft, is de kans heel klein dat u uiteindelijk niet blij bent met het resultaat.

In principe is een interieurstilist er in getraind om je met één gesprek een ontwerp te kunnen opleveren.

Hoeveel tijd het uitvoeren van het interieuradvies gaat kosten is afhankelijk van of u zelf aan de slag gaat of het laat doen en natuurlijk het aantal ruimtes die je laat aanpakken. Enkel de woonkamer laten aanpakken kan binnen een dag voor elkaar zijn.

De meeste interieurstylisten leveren maatwerk. Jij hebt een ‘interieurprobleem’, die leg je voor en de interieurstylist laat weten waar hij of zij jou bij kan helpen. Ik kan u met de volgende zaken helpen: 

En heeft u andere verzoeken, dien deze bij mij in en dan kijk ik wat ik voor u kan betekenen. 

– Kleuradvies

– Interieurontwerp (2d of 3d plattegrond)

– Boodschappenlijst meubelen

– Gevelbeelden

– Tuinontwerp

– Maatkast ontwerp

– Uitvoering styling

In gesprek stellen jullie een ‘pakket’ samen met daarin wie wat doet. Vaak bieden interieurstilisten een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek aan (kan ook telefonisch of via Skype) om de opties en werkwijze met je door te nemen.

Iedere interieurstylist heeft een eigen manier van werken, maar over het algemeen gaat het ongeveer zo:

  1. Eerste gesprek: al je wensen worden besproken, jullie maken afspraken over de werkwijze.
  2. Ontvang interieurontwerp: Na de besproken wensen gaat de interieurspecialist een interieuradvies/interieurontwerp maken voor de ruimtes die je hebt opgegeven.
  3. Uitvoering interieurontwerp: Hierna kunt u in één keer alles aanpakken of in stappen aan de slag gaan.

Het is natuurlijk best spannend om iemand die u niet kent op zijn of haar woord te geloven, daarom heb ik een portfolio met projecten waar ik eerder aan heb gewerkt. Zo krijgt u een goed beeld van hoe ik als interieurstyliste te werk ga.

Vind je in iedere interieurstijl wel iets leuk, en is het resultaat dat uw woning een mengelmoes is van alles? Je bent niet de enige. Het is best moeilijk om al je ideeën samen tot een geheel te brengen. Stel je schakelt een interieurstylist in, wat zijn de interieurstylist kosten en wat doet de interieurstylist precies voor jou? Antwoord op deze vragen, vind je op deze pagina.

Kom je in een nieuwe woning en wil je het complete geheel aanpakken. Laten we samen kijken welke meubels en accessoires u zou kunnen hergebruiken en wat er goed bij past.

Wilt u enkel een kleuradvies, of uw interieur compleet verfrissen met andere meubels? De interieurstylist kosten gaan per uur of per ruimte en de interieurstylist kijkt ook naar de omvang van de opdracht.

Graag hoor ik je wensen en je kan ondertussen vast nadenken over de mogelijkheden die je graag zou willen. Ik geef je hierover graag een toelichting van wat mijn inschatting zal zijn per taak voor deze specifieke opdracht. Zie onderstaande tarieven.

Graag hoor ik uw wensen en u kunt ondertussen vast nadenken over de mogelijkheden die u graag zou willen. Ik geef u hierover graag een toelichting van wat mijn inschatting zou zijn per taak voor deze specifieke opdracht.

De hoogte van interieurstylist kosten interieurstylist worden bepaald door de volgende keuzes:
Advies per ruimte
De kosten van je interieurstylist hangen grotendeels af van de ruimtes die je laat stylen. Wil je interieuradvies over de inrichting van je woonkamer of slaapkamer, of meteen het hele huis laten restylen? Ook de grootte van de verschillende ruimtes telt mee in de kosten van een interieurstylist.
Het verschil tussen een interieuradvies, -ontwerp of -uitvoering
De werkzaamheden die jouw interieurstylist voor je uitvoert zijn op te delen in advies, ontwerp en uitvoering. Het verschil zit in het werk dat de stylist echt gaat uitvoeren versus het werk dat je na het interieuradvies zelf gaat doen.

• Een interieuradvies is het advies dat je interieurstylist mondeling of schriftelijk overhandigt na het bekijken van de ruimte(s) en bespreken van uw wensen, dit duurt vaak 1 á 2 uur.

• Bij een interieurontwerp is je interieurstylist uiteraard langer bezig. Hij of zij inventariseert het meubilair en maakt naast het kleuradvies, een nieuwe plattegrond met indeling voor jou.